Bedrijfsopvolging

De overdracht van een familiebedrijf is een complexe aangelegenheid. Buiten fiscale en administratieve aspecten spelen persoonlijke overwegingen en motieven van familieleden een prominente rol. Ruim voor de overdracht wensen en mogelijkheden in kaart brengen geeft de nodige rust. Is de beoogde opvolger wel een ondernemer? Blijft het gedachtengoed van het bedrijf gewaarborgd of gaat de opvolger zich meer gedragen als belegger? En hoe wordt er omgegaan met de familieleden die niet willen opvolgen? 

Bedrijfsoverdracht

Met de begeleiding door de adviseurs van Janus Estate Planning bent u er van verzekerd dat de bedrijfsoverdracht ook juridisch en fiscaal in goede banen wordt geleid. Een externe adviseur kijkt zakelijk naar de overname, zodat emoties minder snel de overhand krijgen.

Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR)

Wellicht kan de volgende generatie gebruikmaken van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) met een fiscaal gunstige behandeling als gevolg. Om hiervoor in aanmerking te komen heeft de wetgever behoorlijk wat voorwaarden gesteld. Ook spelen termijnen een belangrijke rol.

Uw onderneming BOR-proof?

Onze adviseurs bezitten de vereiste juridische en fiscale expertise die nodig is om een fiscaal gunstige behandeling te verkrijgen. Dit gebeurt door na te gaan of uw onderneming BOR-proof is. Bij een negatieve toetsing kunnen wij maatregelen aangeven die nodig zijn om wel gebruik te maken van de bedrijfsopvolgingsregeling. Ook begeleiden wij de invoering van deze maatregelen.

 


Wilt u weten op uw onderneming BOR-proof is? 

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 040-760 16 60 of via het contactformulier.